ΚΟΡΙΤΣΑ. ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΚΟΡΙΤΣΑ. ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Μαρτυρία πως ξεκίνησε το έργο του Θεού στην Κοριτσά. Η Κορυτσά είναι πόλη στη νοτιοανατολική Αλβανία και έδρα του ομώνυμου νομού. Βρίσκεται κοντά στα ελληνικά σύνορα κι ο πληθυσμός της είναι περίπου 105.000, καθιστώντας τη την έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Αλβανία. Ο Κύριος μας έκανε ενα θαυμάσιο έργο στην πόλη αυτή τα τελευταία χρόνια φυτεύοντας μια νέα ευλογημένη εκκλησία στην οποία πρόσθεσε τις ψυχές των σωζωμένων. Παραθέτουμε μια ζωντανή μαρτυρία πως ξεκίνησε το έργο Του , ο Κύριος στην όμορφη πόλη αυτή , της Αλβανίας Το ιστορικό - Γράφει ο Μέγγος Ιωάννης Ξεκινήσαμε στις 9:30 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2001. Στις 14:00 μ.μ. ήμασταν στην Κοριτσά. Μας υποδέχθηκε με πολύ χαρά η οικογένεια και η συγγένεια του αδελφού Ανδρέα. Χαιρετηθήκαμε και συμπροσευχηθήκαμε με χαρά για αυτή την συνάντηση . Στις 18:30 άρχισε ο αδερφός Ηλίας να ευαγγελίζει τις ψυχές που μαζεύτηκαν να ακούσουν τον λόγο του Θεού. Άρχισαν να έρχονται συγγενείς και γείτονες και η εξώπορτα ήταν μόνιμα ανοικτή .Ετσι περισσότεροι απο σαράντα (40) άνθρωποι καθιστοί και όρθιοι άκουγαν τον λόγο του Θεού. Ο αδελφός Ηλίας προέτρεπε και φανέρωνε την αγάπη του Ιησού Χριστού και ο αδελφός Ανδρέας μετέφραζε , μετέφραζε μέχρι τις 11 το βράδυ οταν κουράστηκε και συνέχισε ο γιός του Μάριος να μεταφράζει . Όσοι κουράζονταν όρθιοι και δεν βρήσκανε θέση να καθίσουν άρχισαν να αποχωρούν και έρχονταν άλλοι να σταθούν όρθιοί. Στις 12.30 το βράδυ με προσευχή ευχαριστίας αποχώρισαν συγγενείς και φίλοι.

Η επόμενη ημέρα , Παρασκευή - Βαπτίσεις ψυχών στο νερό στην Οχρίδα

Την άλλη ημέρα , Παρασκευή το πρωί εξέφρασαν την επιθυμία να βαπτιστούν τρεις κοπέλες ανιψιές του αδελφού Ανδρέα αλλά και ο πατέρας του ο οποίος ομολόγησε πως ο Θεός πριν λίγους μήνες τον θεράπευσε από σοβαρή ασθένεια στα νεφρά του. Ετσί λοιπόν κάναμε μια διαδρομή μέχρι το Μπόγκραντετς 3ο χιλιόμετρα περίπου, ψάλλοντας και δοξάζοντας τον Θεό. Το Μπόγκραντετς είναι μια πόλη χτισμένη δίπλα στη λίμνη Οχρίδα. Εκεί σε ένα ήσυχο μέρος της λίμνης έγιναν οι βαπτίσεις. Γυρίσαμε το μεσημέρι δοξάζοντας τον Κύριο και η χαρά στα πρόσωπα τον αδελφών ήταν μόνιμα ζωγραφισμένη.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΜΑΡΤΗΡΕΙ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!

Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν ψυχές από την γειτονιά και την συγγένεια του αδελφού Ανδρέα. Ακούγοντας τον λόγο του Θεού και αισθανόμενοι την παρουσία Του Κυρίου αρχίσαμε την προσευχή και την δοξολογία. Οι κοπέλες που βαπτίστηκαν το πρωί στο νερό τώρα άρχισαν να δοξολογούν τον Κύριο με δύναμη. Η μια εξ 'αυτών έλαβε Πνεύμα Άγιο ο Κύριος την έφερε σε έκσταση και της έδωσε προφητεία. Άρχισε να μιλάει στα Αλβανικά και όλες οι ψυχές άρχισαν να κλαίνε και να δοξάζουν τον Θεό. Βρεθήκαμε και μάρτυρες ενός όμορφου Πνευματικού σχήματος. Πληρωμένος με Πνεύμα Άγιο ο αδελφός Ηλίας όταν πλησίαζε την κοπέλα ακούγονταν τα ίδια λόγια από την κοπέλα και τον αδελφό Ηλία στα Ελληνικά ταυτόχρονα! . Αγνωστη καθώς είναι η ελληνική γλώσσα σ' αυτή τη νέα εκπλαγήκαμε και δοξάσαμε τον Θεό που λαλούσε στην καθαρεύουσα προτροπές του Πνεύματος του Αγίου . Όταν απομακρύνονταν ο Αδελφός Ηλίας η νέα λαλούσε σε ακατάληπτες γλώσσες

Νέες Αναγεννήσεις και βαπτίσεις στο νερό!

Ετσι δοξάζοντας τον Θεό μέχρι τα μεσάνυχτα και προσευχόμενοι είδαμε και δύο νέους να αναγεννώνται , οι οποίοι ζήτησαν να βαπτιστούνε. Και η μητέρα της Καμέλας η οποία είδε την κόρη της πληρωμένη με το Πνεύμα το Άγιο ζήτησε να βαπτιστεί. Το επόμενο πρωί άλλος ένας νέος ο οποίος πίστεψε από την αφήγηση των άλλων δύο αγοριών ζήτησε να βαπτιστεί. Επίσης άλλη μια κοπέλα που αναγεννήθηκε το ίδιο βράδυ και την επόμενη μέρα ήρθε με στολή σεμνή και έβγαλε από πάνω της κάθε χρυσαφικό ήρθε με τη θέληση της να βαπτιστεί. Έτσι την τελευταία μέρα της επίσκεψης των αδελφών βαπτίστηκαν τρία αγόρια μια κοπέλα και η μητέρα της Καμέλας ( αδελφή του αδελφού Ανδρέα ). Στο Μπόγκραντετς έγιναν οι βαπτίσεις , στο σπίτι του αδελφού Ανδρέα και στη λίμνη Οχρίδα δόθηκαν οι προτροπές για μια αγία ζωή και μια ζωή στηριγμένη στο Ευαγγέλιο. Σάββατο 15 Ιουνίου 2002 επιστρέψαμε στην Ελλάδα με χαρά για την ευλογία αυτή που γευτήκαμε.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΤΣΑ

Την επόμενη εβδομάδα Σάββατο 22 Ιουνίου αναχωρήσαμε για την Αλβανία και πάλι. Στις 11.30 ήμασταν στην Κρυσταλοπηγή και σφραγίζαμε τα διαβατήρια. Τελειώσαμε γρήγορα και φύγαμε για Κοριτσά . Η διαδρομή ήταν ευχάριστη, ο δρόμος καινούριος και άνετος μέχρι την Κοριτσά. Εκεί μας περίμεναν τα αδέλφια και η οικογένεια του αδελφού Ανδρέα. Είχε έρθει και η άλλη αδελφή του Ανδρέα η οποία ζει στα Τίρανα. Με την προσευχή που κάναμε για να ευχαριστήσουμε τον Κύριο που μας διαφύλαξε στο ταξίδι ο ανιψιός του αδελφού Ανδρέα άρχισε να κλαίει και να ζητάει να βαπτιστεί . Είναι όμως μικρός στην ηλικία και τον προτρέψαμε να ζητήσει το Πνεύμα το Άγιο και μετά να βαπτιστεί. Η μητέρα του ακούγοντας τον λόγο του Θεού ομολόγησε ότι ήρθε από τα Τίρανα για να κάνει το θέλημα του Θεού. Εκείνο το βράδυ μαζεύτηκαν και άλλες ψυχές από τη γειτονιά και μια δασκάλα Αλβανίδα η οποία είχε πολλές απορίες και ρωτούσε συνέχεια τον αδελφό Ηλία ο οποίος με πολύ σοφία έδωσε απαντήσεις . Την επόμενη ημέρα που θα γινόταν η κοινωνία και η λατρεία για πρώτη φορά στο σπίτι του Ανδρέα ήρθε πρώτη και έφερε και άρτο για την κοινωνία αλλά δεν γνώριζε ότι οι πιστοί λαμβάνουν άζυμα. Προσευχηθήκαμε ο αδελφός Ηλίας κήρυξε και έκανε την κοινωνία μέσα στην ευλογία του Κυρίου. Αγαλλίαση και ευφροσύνη ένιωθαν οι ψυχές και έλαβαν το σώμα και το αίμα Του Κυρίου. Η χαρά και η ευλογία του Θεού ήταν φανερή σε όλους τους αδελφούς όλη την ημέρα Η επιστροφή άρχισε στις 14.00 μ.μ. και ήμασταν Θεσσαλονίκη στις 9.00μ.μ. Ο Κύριος έτι να ευλογήσει το έργο Του στην Κοριτσά της Αλβανίας αλλά και σε όλη την Αλβανία. Προσεύχεσθε!